بررسی اثرات الگوهای مختلف توزیع بار جانبی در راستای عرضی در آنالیز استاتیكی غیرخطی (Pushover) برای پ

ساخت وبلاگ
منبع :بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

بررسی اثرات الگوهای مختلف توزیع بار جانبی در راستای عرضی در آنالیز استاتیكی غیرخطی (Pushover) برای پلهای منظم بتنی

احسان جهان فکر- سید بهرام بهشتی اول-  پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389


از آنجايي که پلهاي ظراحي شده بر¬اساس آئين¬نامه¬هاي گذشته در هنگام زلزله وارد حوزة رفتار غيرخطي مي شوند، لذا نياز به روش¬هاي جديد که بر¬مبناي تحليل¬هاي غير¬خطي استوار باشند و بوسيلة آنها بتوان رفتار لرزه¬ اي و مکانيزم¬هاي خرابي را بطور دقيق¬تر در اين سازه¬ها مورد بررسي قرار داد، بيشتر از گذشته احساس مي¬شود. بنظر مي¬رسد که آناليز ديناميکي غير¬خطي به علت در¬نظر¬گرفتن رفتار واقعي سازه در هنگام زلزله بهترين روش برآورد رفتار باشد، اما يکي از مشکلات عمدة آناليز¬هاي ديناميکي غير¬خطي پيچيدگي زياد آنها مي¬باشد. بر اين اساس فلسفه نوين « مهندسي زلزله بر¬اساس عملکرد » شکل گرفت که در آن عمدتاً از روشهاي سادة آناليز استاتيکي غير¬خطي (بار¬افزون) براي تعيين رفتار سازه در ناحية غير¬خطي استفاده مي شود. اولين گام در تحليل استاتيکي غير¬خطي، اعمال الگوي بار¬گذاري جانبي مناسب براي انجام تحليل بارافزون مي باشد. واضح است که الگوهاي بار¬گذاري مختلف نمودارهاي ظرفيت متفاوتي را برآورد مي نمايند. با توجه به اينكه در پلها بر خلاف ساختمانها معمولاً جرم در افق و يك طبقه قرار گرفته و مكانيزم حاكم بر رفتار آنها به علت سختي و مقاومت بالاي عرشه با ايجاد مفاصل خميري در ستونها شكل مي گيرد و اين متناظر با طبقة نرم در ساختمانها است، لذا در اين تحقيق سعي مي شود با در¬نظر¬گرفتن الگوهاي بار جانبي مختلف موجود در ASCE 41-06 كه براي ساختمانهاي موجود پيشنهاد شده اند و همچنين الگوهاي بار پيشنهادي در روش آناليز استاتيكي غير¬خطي دقت اين الگوها براي پلهاي منظم بتني در راستاي عرضي در مقايسه با روش آناليز ديناميكي غير¬خطي (تاريخچة زماني) و تحليل ديناميكي فزاينده (IDA) مورد ارزيابي قرار گيرند. در تحليل ديناميکي غير¬خطي از هفت شتابنگاشت استفاده شده است. در اين تحقيق الگوي بارگذاري جانبي پيشنهادي و همچنين الگوي بارگذاري جانبي براساس مود اول پيشنهاد شده است که هر دو الگوي فوق نتايج دقيق تري نسبت به ساير الگوها ارائه مي دهند.کلمات کليدي: پلهاي منظم بتني، الگوي بارگذاري جانبي، تحليل استاتيكي غيرخطي، تحليل ديناميكي غيرخطي، تحليل ديناميكي فزاينده


منبع :شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

معماری اسلامی از دیدگاه نویسنده کتاب فارسی هنر اسلامی - ایرانی

نویسنده کتاب "هنر اسلامی - ایرانی" با بیان اینکه نیازهای فیزیولوژیک و نیاز به امنیت، در خانه تامین می‌شود، افزود: اما باید توجه داشت زمانی خانه به محیطی امن از لحاظ روانی تبدیل می‌شود که قابلیت پاسخگویی به نیازهای سطح بالاتر انسان را چون تعلق، خودشکوفایی و برتر از همه، تفکر و تدبر را داشته باشد و این زمانی میسر می‌شود که خانه حقیقتاً مکانی برای آرامش باید.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: استفاده از اشکال هندسی(در مقابل اشکال نرم و سیال) تزئینات انتزاعی، توجه به نظم، تقارن و تناسبات انسان وار در کنار تامین آسایش مادی انسان در زمان‌های مختلف ( و فصول گوناگون) و شرایط گوناگون، بستر مناسبی را برای آرامش، تفکر و تدبر انسان فراهم می‌آورد تا نیازهای نفس عقلانی و روحانی انسان را نیز پاسخگو باشد. وی همچنین افزود: دیوار مناسب می‌تواند در معماری اسلامی آزادی لازم را به میهمان و صاحبخانه بدهد. نمای بیرون منازل نیز باید طوری طراحی شود که نه بر دیگر منزل‌ها اشراف داشت باشد و داخل آن نیز برای اطرافیان نمایان نباشد.

دکتر شایسته فر با اشاره به تغییر الگوی معماری اسلامی در ایران در آغاز قرن20 تأکید کرد: در دهه‌های آغازین قرن بیستم، دورانی که می‌توان از آن به عنوان دوره انتقال در معماری ایرانی یاد کرد انواع عناصر و تزئینات ایرانی و فرنگی به گونه‌ای التقاطی به کار رفتند. بسیاری از ترکیبات معماری و تزئینات این دوران که امکان غنی شدن و ارتقای کیفی داشتند در برابر موج مدرنیسم و در کنار آن سلیقه و نحوه فعالیت‌های گروهی از سازندگان سنتی مسکن از میان رفت و نوعی ساده‌گرایی تهی از غنا و ارزش‌های بصری، بسیاری از بناهای کشور را در بر گرفت.

وی افزود: در دوران قاجار و در پی گسترش ارتباطات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بین ایران و سایر کشورها به خصوص روسیه، عثمانی و کشورهای اروپایی نوعی شیفتگی به معماری فرنگی در بین برخی گروه‌ها و اقشار جامعه به خصوص درباریان و بعضی اشراف، ثروتمندان و تحصیل کرده‌های خارج از کشور، پدید آمد. آثار این تقلید نخست در بناهای حکومتی و ساختمان‌های متعلق به درباریان و برخی قشرهای ثروتمند و سپس در بعضی ساختمان‌های متعلق به گروه‌های متوسط ظاهر شد.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 293 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:12