بررسی اثر ضریب زبری، شیب بستر و عرض رودخانه بر روی روند حرکت موج سیلاب به کمک دو الگوی عددی تفاضل مح

ساخت وبلاگ
منبع :بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

بررسی اثر ضریب زبری، شیب بستر و عرض رودخانه بر روی روند حرکت موج سیلاب به کمک دو الگوی عددی تفاضل محدود

غلامحسین اکبری- بهزاد فیروزی- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389

چکیده :معادلات حاکم بر جریان های غیردائمی، معادله پیوستگی و مومنتوم می باشند که اولین بارتوسط سنت ونانت استخراج شدند. به دلیل عدم وجود راه حل های تحلیلی برای حل این معادلات بجز موارد خیلی ساده شده، باید از روش های عددی برای حل این معادلات استفاده کنیم. این معادلات به طور گسترده برای حل مسائل مربوط به سیلاب به کار گرفته شده اند. در مسائل روندیابی سیل هیدروگراف پایین دست بازه ای ازیک رودخانه با توجه به هیدروگراف سیل در بالادست آن بازه محاسبه می شود. روند حرکت موج سیلاب در رودخانه به پارامترهایی نظیر مشخصات هیدروگراف سیل در بالادست رودخانه ،شکل هندسی مقطع، ضریب زبری وشیب بستر رودخانه بستگی دارد. برای محاسبه بعضی از این پارامترها نظیر ضریب زبری، شیب بستر و عرض رودخانه گاهاً ناچاریم از تقریبهایی استفاده کنیم. در اینجا معادلات دینامیکی حرکت موج سیلاب در یک رودخانه فرضی برای مقادیر مختلف این پارامترها به وسیله دو الگوی صریح تفاضل محدود حل شده و تاثیر هر کدام از این پارامترها بر روی هیدروگراف سیل در پایین دست مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج در هر دو الگوی عددی نشان می دهند که وقتی شیب بستر رودخانه از 0.0006 به 0.0003 تقلیل پیدا می کند، دبی اوج هیدروگراف پایین دست حدود 10 درصد کاهش پیدا می کند و وقتی که ضریب زبری از 0.021 به 0.031 تغییر می کند ، دبی اوج هیدروگراف پایین دست برای هر دو الگوی عددی بین 2 تا 5 درصد کاهش پیدا می کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که در این رودخانه فرضی تقریب در تعیین ضریب زبری و شیب بستر رودخانه اثر شدیدی بر روی روند حرکت موج سیلاب نمی گذارد.واژگان کلیدی : ضریب زبری، شیب بستر، عرض رودخانه، جریان های غیردائمی، الگوهای عددی تفاضل محدود


منبع :شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

آیات قرآن  و معماری اسلامی

دکتر حسن بلخاری عضو هیئت علمی گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران در مورد شرایط مسکن اسلامی گفت: مرحوم استادپیرنیا در برخی مطالب بسیار ارزشمند خود معماری اسلامی را بر پنج پایه مردم واری، خودبسندگی، پرهیز از بیهودگی، بهره گیری از درون گرایی استوار می دانست. وی افزود: این ویژگیها به صورت کامل نشان می دهد در جامعه اسلامی بناها با فرض اصولی متقن و مبتنی بر یک جهان بینی معنوی، فرم و صورت خویش را می آراستند.
 

مدرس هنر و عرفان اسلامی به آیات قرآن در مورد جایگاه خانه اشاره کرد و گفت: تأکید قرآن بر اینکه خانه و بیت محل سکونت است و این سکونت پیش از آنکه مفهومی فیزیکی داشته باشد در خود دارای معنای متافیزیکی به معنای سکونت و آرامش روح و روان است ایجاب می کرد قالبها و فرمهای مسکن در جامعه اسلامی در جهت تحقق این معانی شکل گیرند لاجرم در این تمدن، درعرصه معماری، معنا مقدم بر قالب و ایده بنیان صورت بود و به یک عبارت روح جاری در قالب و فرم.

دکتر بلخاری افزود: معماران مسلمان در ساخت خانه ها ( البته در آن هنگام که وسعت زمینها اجازه کاربرد وسیع و قابل تحقق معانی و خصایل را می داد) سعی در اظهار صورتها و قالبهایی داشتند که در تحقق مفهوم حقیقی سکونت ( چه معنای فیزیکی وچه متافیزیکی آن) بیشترین کارآمدی را داشته باشند. وی تأکید کرد: لغات و اصطلاحاتی چون "حریم" بیانگر حرمت ذاتی داخل خانه از یک سو و حرام بودن دید و نگاه اغیار از دیگرسو بود، فلذا حفظ حریم خانه به گونه ای که ساکنان آن از دید بیگانگان مصون باشند و درعین حال احساس امن و امان روانی نمایند جزو الزامات ذاتی ساخت خانه ها بود.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 607 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:12