بررسی اثر شکل پذیری بر رفتار قاب ها، تحت اثر بار های انفجاری

ساخت وبلاگ
منبع :بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

بررسی اثر شکل پذیری بر رفتار قاب ها، تحت اثر بار های انفجاری

احمد فراهانی- محمد علی هادیان فرد-  پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389

تا کنون طراحی سازه های ساختمانی در مقابل بار های ناشی از انفجار، محدود به سازه ها و ساختمان های نظامی و صنعتی بوده است. لیکن با توجه به افزایش حملات تروریستی درمورد ساختمان های غیر نظامی در سراسر جهان، مسلماً طراحی سازه های ساختمانی در برابر بار های ناشی از انفجار، بسیار مهم و ضروری خواهد بود. در طراحی ساختمان در مقابل یک بارگذاری دلخواه، با مسایل مهمی از جمله: نوع، مقدار و نحوه اثر آن بار بر سازه، تفاوت آن نوع بارگذاری با انواع دیگر بارگذاری، مثل زلزله، تحلیل سازه تحت اثر این نوع بارگذاری، و نیز رفتار سازه تحت اثر این نوع بارگذاری روبرو هستیم. در سال های گذشته طراحی سازه تحت اثر بارهای ناشی از زلزله، پیشرفت های بسیاری نموده است و پارامتر های مهم و اثر گذار، بر این روند، شناسایی شده اند. یکی از مهمترین پارامتر های مهم در طراحی سازه در مقابل بار های جانبی ناشی از زلزله، شکل پذیری قاب هاست، که در آیین نامه های متفاوت بیان شده است. در این مقاله سعی شده است که رفتار قاب های با شکل پذیری متفاوت، در اثر بار ناشی از انفجار بررسی شود. در انتها اثر شکل پذیری بر رفتار قاب ها تحت اثر بار های ناشی از انفجار، به طور خلاصه بیان شده است


منبع :شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

هشتی ها در معماری اسلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: یا مثلا وجود "هشتی" در خانه ها که به نحوی مرز میان خلوت و جلوت یا حریم و فضای خارج از خانه را شکل می داد. هشتی به عنوان یکی از اصول خانه سازی، با فضا و راهروهای پیچ درپیچ نه تنها مانع نگاه اغیار به داخل منزل می شد بلکه با ایجاد مکثی روانی ، هر که از خانه بیرون می شد را آماده ورود به عرصه جامعه می کرد و آنکه وارد می شد را آماده ورود به عرصه خانه. تا گواه و شاهدی باشد بر دو فضای متفاوت بیرون و اندرون و اینکه این دو فضای متفاوت رفتار و منشی متفاوت را طلب می کند. به یک عبارت؛ فضای فیزیکی هشتی در اصل درنگی برای رویارویی با دو فضای متفاوت را ایجاد می کرد.

وی با تأکید بر ارزش ذاتی خانه برای جامعه ایرانی یادآور شد: مسئله "حریم" و نیز بنیاد روانشناختی "هشتی" نشان می دهد جامعه ایرانی برای خانه ارزش ذاتی قائل بوده و با ایجاد فرمهای گوناگون ارزشهای معنوی و فرهنگی خود را حفظ می کرده اما این که امروزه چقدر جامعه ما به این فرمها در جهت پاسداشت این ارزشها وفادار مانده امری است که در مورد آن قضاوت نمی کنم اما هیچ کس نیست که بتواند اظهار کند این وفاداری در ساخت مسکنها کاملا برجاست.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 618 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:12