سیستم موتورهای جت

ساخت وبلاگ

جت آب:

 
یکی از انواع موتورهای جت است كه بابیرون فرستادن جریان آب از پشت قایق باعث حركت قایق می شود.
مزایا: تواناییكاركرد در آبهای كم عمق ،قدرت بالا و میزان خسارت زیست محیطی كم .
محدودیتها:بازده كمتر نسبت به موتورهای پروانه ای و آسیب پذیری نسبت به ورود اشیاء خارجی .
سیستم موتور جت

 
ترمو جت:
ترمو جت نوعی موتور جت هوازیابتدایی است كه به جای توربین و كمپرسور(در موتورهای توربین گازی) دارای یك موتورپیستونی به عنوان سوپر شارژر(فشارنده ی هوا) در ورودی هوای خود است. هوا پس ازاینكه توسط موتور پیستونی فشرده شد، وارد محفظه احتراق شده و با سوخت مخلوط و سپسمشتعل می شود و بدون عبور از توربین از نازل آن خارج می شود .
مزایا : سرعت گازخروجی از موتورهای ملخی وموتورهای توربین گازی بیشتر است ودر سرعتهای بالا پیشرانبیشتری تولید می كند .
معایب :وزن بالا ، بازدهی وقدرت كم ، این موتور جزونسلهای اولیه موتورهای جت است واز فناوری پایینی برخوردار است و دیگر ساخته نمی شود .
موتور جت
هواپیمای CC_2 اولین هواپیمای جت ایتالیایی كه با موتورترموجت كار می كرد.

 
پالس جت:
این نوع موتور جت همان طور كه ازاسمش پیداست به جای فشرده سازی و سوزاندن پیوسته هوا و سوخـــــــــــت به طـورمتناوب این كار را انجام میدهد. در برخی از انواع آن برای این كار از سوپاپ استفادهمیشود.
مزایا: طراحی بسیار ساده به طوریكه معمولا از آنها در هواپیماها مدلاستفاده می شود.
معایب: پر سر و صدا، كم بازده (به علت نسبت تراكم پایین) و درمقیاسهای بزرگ كارایی مناسبی ندارد و در نوع سوپاپ دار ، سوپاپها زود خراب می شوند

جت
جت
موتورهای پاتس جت در هنگام كار كردن به شدت داغ میشوند

 توربو جت:
توربو جت یك واژه كلی برای توصیف موتورهایتوربین گازی است، كه به طور كلی از سه قسمت كمپرسور (فشارنده هوای ورودی)،محفظهاحتراق وتوربین(برای چرخاندن كمپرسورویا شفت)تشكیل می شوند.در كل منظور از توربوجتنوعی از موتور جت بدون شفت اضافی (مقصود شفتی است كه برای انتقال نیرو به جایی غیراز كمپرسور مورد استفاده قرار بگیرد) وضریب كنار گذر صفر است.

مزایا : نسبتبه توربوفن وتوربوپراپ و ... طراحی ساده تری دارد همچنین در سرعتهای مافوق صوتبازده بالایی دارد (تقریباً از ماخ دو به بالا).
معایب : طراحی پایه وكلی ایننوع موتور در سرعتهای زیر صوت بسیار ناكارآمد ، كم بازده ، پر مصرف و نسبتاً پر صدامی باشد

جت
موتور توربو جت با كمپرسور محوری

موتور جت
موتور توربو جت با كمپرسور گریز از مر كز

 توربو فن:
ساختار موتور توربوفن مانند موتور توربوجت است با این تفاوت كه مرحله(یا مراحل) اول كمپرسور آن بسیار بزرگتر است.این مساله باعث می شود كه هوایورودی به موتور به شدت افزایش پیدا كند.اما درصد زیادی از هوای ورودی به موتور بدون وارد شدن به محفظه احتراق و مخلوط شدن با سوخت و احتراق از انتهای موتور خارج میشود.
به نسبت هوایی كه بدون عبور از محفظه احتراق از موتور خارج می شود به كل هوای ورودی ضریب كنار گذر (bypass)می گویند. با این كار سرعت گازهای داغ خروجی از نازل كاهش و دبی جرمی(میزان جرم عبوری از موتور در واحد زمان) موتور افزایش می یابد.
مزایا: بازده و برد بیشتر نسبت به توربوجت در سرعتهای زیر صوت و دمای پایین گازهای خروجی (به علت مخلوط شدن گازهای ناشی از احتراق با هوای سرد كنارگذر)
معایب: این موتورها بسیار پیچیده تر از توربوجت هستند.(دارای مجراهای بیشتر و معمولاً دارای شفت های چندگانه). قطر بدنه ی موتورهای توربوفن بسیار زیاد است و در مجموع موتورهای بزرگ و سنگینی هستند و نیاز به پره های بزرگ و سنگین دارند، بیشتر در معرض ورود اشیای خارجی قرار دارد و در مقابل یخ زدگی آسیب پذیر میباشد. دارای سرعت محدود است(زیر صوت) چون در برابر عبور از امواج ضربه ای ناشی از رسیدن به سرعت صوت، بسیر آسیب پذیر است و نمی تواند از سرعت صوت عبور كند.

موتور جت
موتور توربو فن باضریب كتنار گذر بالا


موتور توربو فن با ضریب كنار گذر پایین
 پراپ فن:
شبیهموتور توربو فن است با این تفاوت که فن آن در بیرون مجرای موتور قرار دارد.
مزایا: بازده سوخت بیشتر (اصولاً هدف از طراحی این موتورهای پیچیده وگرانقیمت افزایش بازده وکاهش مصرف سوخت بود) ونسبت به موتور توربوفن کمصداتروهمچنین توانایی کارکرد در محدوده سرعت بزرگتر از توربو فن، این موتور به علت کم مصرف بودن در دهه 1980محبوب شد(به علت قیمت بالای نفت)
معایب: برخی از نمونههای آن بر خلاف انتظار از توربو فن پر صداتر بودندواز انواع دیگر موتور جت پیچیده ترو گرانتر بودند، همین مساله باعث شد تا تولید وتوسعه آنها متوقف شود

سیستم موتور جت

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 582 تاريخ : شنبه 30 دی 1391 ساعت: 4:20