افزایش ظرفیت باربری شمع های کوبشی در خاک های ماسه ای با گذشت زمان

ساخت وبلاگ
منبع :بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

افزایش ظرفیت باربری شمع های کوبشی در خاک های ماسه ای با گذشت زمان

سیدشهاب الدین یثربی- مسعود اولی پور- عصام قیّم- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389


هنگامی که شمع در خاک نفوذ می کند، خاک، عمدتاً به طور شعاعی در اطراف بدنه ی شمع، جابه جا می شود؛ البته ممکن است جابه جایی قائم نیز در اطراف بدنه ی شمع، به وجود آید. بر اثر نفوذ شمع و جابجایی خاک اطراف آن، تعادل موجود میان آب و خاک، بر هم می خورد وفشار آب حفره ای اضافی به وجود می آید و تنش موثر در آن محدوده، کاهش می یابد. با گذشت زمان و با محو فشار آب حفره ای اضافی، تنش موثر افزایش می یابد و در نتیجه، ظرفیت باربری شمع نیز افزایش می یابد. افزایش ظرفیت باربری محوری شمع با گذشت زمان را Set Up می گوییم. در خاک های ماسه ای، علاوه بر محو فشار آب حفره ای اضافی، عوامل دیگری همچون سالخوردگی خاک و خزش نیز از عوامل افزایش زمان مند ظرفیت باربری شمع، می باشند. با گذشت زمان، ظرفیت باربری شمع در خاک های ماسه ای، ممکن است تا چندین برابر ظرفیت شمع در انتهای کوبش اولیه، افزایش یابد. اکثر روش های طراحی شمع که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، این افزایش ظرفیت را در نظر نمی گیرند و در حقیقت، از تمام ظرفیت باربری شمع، استفاده نمی کنند؛ بنابراین شناخت عوامل موثر بر افزایش ظرفیت باربری شمع وجگونگی تغییرات این پدیده و به کارگیری آن ها در طراحی شمع، می تواند سبب کاهش هزینه ها شود. در این تحقیق، با بررسی و آنالیز نتایج آزمایشات بارگذاری انجام شده بر روی شمع های کوبشی مستقر در خاک های ماسه ای در زمان های مختلف، سعی شده است پیشنهاداتی به منظور اصلاح روابط تجربی موجود برای پیش بینی Set Up در خاک های ماسه ای، ارائه شود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که می توان با اصلاح برخی روابط موجود، افزایش زمان مند ظرفیت باربری شمع در خاک های ماسه ای را با دقت خوبی پیش بینی نمود و در مرحله ی طراحی شمع، مورد استفاده قرار داد


منبع :شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

 معماری اسلامی شهرکرد
کاشیکاری مدرن با حفظ اسلوب اسلامی و اسلیمی ها و ستونهای و گچبری های این آستان، بسیار دل انگیره و روح نواز است. برای نخستین بار در کشور سنگهای خراطی شده بر روی ستونهای مصلای شهرکرد نصب شد و در کارشیکاریهای این مصلا نیز ار رنگهای آبی، فیروزه ای و سبز به بهترین نوع کاربری رنگها و خط نوشته ها استفاده شده است. 
پرسپکتیو یا چشم انداز مصلای بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد نیز به گونه ای طراحی شده که هر کس وارد شهر می شود، می تواند آن را مشاهده کند. گنبد مصلای شهرکرد از نظر نوع و فرم معماری مدرن اسلامی در خاورمیانه بی نظیر و بی همتاست و ارتفاع آن از کف زمین 18 متر است و مساحت زیراین گنبد یک هزار مترمربع است و بدون هیچ ستونی احداث شده است.
در شبستان این مصلا نیز هشت تا 10 هزار نفر می توانند نمار خود را اقامه کنند و 30 درب اصلی برای خروج و ورود افراد در آن اختصاص یافته است. گلدسته این مصلا نیز از کف زمین 47 متر و از کف بام نیز 38 متر ارتفاع دارد و به صورت چهار ضلعی طراحی شده و کاشیکاری مصلای بزرگ شهرکرد نیز از نوع کاشیکاری مدرن اسلامی با هفت رنگ و شکلهای اسلامی تزئیین شده است.
این مصلا دارای هشت نوع کاربری شامل کتابخانه با مساحت زیربنای دو هزار و 745 مترمربع ،پژوهشکده قرآنی با مساحت زیربنایی چهار هزار و 750 مترمربع، سالن 1100نفره با مساحت چهار هزار و 890 مترمربع، پارکینک با ظرفیت 160 خودرو، بخش اداری با 9 هزار مترمربع و مجموعه فرهنگی با هشت هزار مترمربع زیر بنا می باشد.
مجموعه تجاری این مصلا نیز هشت هزار مترمربع با 90 باب مغازه احداث شده و این مصلا یکی از شاهکارهای معماری اسلامی با تلفیق موتیف های مدرن است. نماینده ولی فقیه در چهارمحال وبختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: مساحت زمین این مصلا 22 هزار مترمربع و زیربنای آن 32 هزار و 743 مترمربع می باشد.
آیت الله  محمدرضا ناصری یزذی، سال ساخت این مصلای را از سال 72 اعلام کرد و به عنوان نمادی برای برپایی نماز جمعه شناخت می شود. مسوولان کشوری و سفرای کشورهای جهان در چند سال اخیر در بازدید از مصلای بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد آن را نماد معماری و هویت اسلامی شهرکرد دانست و در این مصلا هم اکنون نمازجمعه با حضور خیل مشتاقان اقامه می شود

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 505 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:12