ارزیابی یك سیستم باربر جانبی با كارایی بالا

ساخت وبلاگ
منبع :بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

ارزیابی یك سیستم باربر جانبی با كارایی بالا

صمد باحجب وظیفه- عادل فردوسی- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389


كشورمان ايران از جمله كشورهايي است كه در زلزله خسارتهاي مالي و جاني بسياري ديده است، لذا توجه بيشتر به سيستمهاي مقاوم سازی و بهسازي لرزه اي سازه ها امری ضروري به نظر مي رسد و ایجاب می کند که اين موضوع با اهمیت خاصی دنبال شود .در این تحقیق با نگاهی به گذشته انواع روشهای مقاوم سازی و مقايسه سیستمهای مختلف باربر جانبی، مزایا و معایب هر یک از آنها با توجه به تحقیقات گذشتگان بررسی و مقایسه شده و بر این اساس سیستم باربر جانبی جدیدی جهت بهبود عملکرد پیشنهاد و تشریح می گردد. مزيت سيستم پيشنهادي علاوه بر قابليت مقاوم سازي سازه هاي موجود، برطرف كردن محدوديت هاي معماري از جنبه بازشو در دهانه ها مي باشد. همچنين از اين سيستم مي توان به صورت تركيبي با سيستم هاي موجود ديگر بهره گرفت. در این سیستم پس از تقسيم قاب به شبكه هاي كوچك توسط يك سری المان لاغر که به صورت متعارف به تیر و ستون ها وصل شده است و قابهاي كوچك با المان¬هایی بصورت ضربدری مهاربندي می شوند. تحليل مدل هاي پيشنهادي بر اساس روش اجزاء محدود و با استفاده از نرم افزار ANSYS پس از صحت سنجي مدل و به صورت تحليل غيرخطي مصالح و هندسي انجام شده است . در بخش اول تحقيق مدل هاي دو طبقه بازشو دار و بدون بازشو با سيستم هاي موجود نظير مقايسه شده اند و در بخش دوم يك قاب از سازه اي كه براي 4 و 8 و 13 طبقه و توسط بادبند ضربدري طراحي شده بود با با قابهايي (در سه حالت بدون بازشو ، با بازشو پنجره و درب )كه توسط سيستم جديد مهاربند شده است مقايسه گرديد. نمودار بارگذاري دوره اي سيستم جديد در مقايسه با سيستم هاي موجود و ضريب رفتار محاسبه شده نشان دهنده ظرفيت جذب انرژي بالاي سيستم ، سختي مناسب شكل پذيري خوب آن مي باشد.کلمات کليدي: مقاوم سازي، سيستم باربر جانبي، بارگذاري دوره اي ، ضريب رفتا



منبع :شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

بد سلیقگی‌های قانونی به معماری ضربه زده است

علی احمدی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان نیز گفت: شهرسازی در کشور به صورت مشخص تعریف نشده و نبود همین تعریف و قوانین مشخص مشکل اصلی شهرسازی کشور است. وی افزود: معماری اسلامی و ایرانی به عنوان یک الگو در دنیا مطرح است اما متاسفانه به دلیل بد سلیقگی‌های قانونی این معماری هویت اصلی خود را در شهرسازی از دست داده است. وی ادامه داد: در ساخت و سازهای کنونی نه اثری از معماری ایرانی و اسلامی است و نه معماری مدرن و این امر فضا و منظر شهری را با دگرگونی‌های فراوان به فضایی غیرمتعارف برای شهروندان تبدیل کرده است.

احمدی با اشاره به برگزاری نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور اظهار داشت: زیرساخت‌های کلانشهرهای کشور با استانداردها فاصله زیادی دارد و این امر اهمیت این نشست را به لحاظ ایجاد یک وحدت رویه در ساخت و سازهای کنونی کشور بیش از بیش نشان می‌دهد.

عضو گروه مشاورین معماران ایران افزود: امیدوارم یکپارچه‌سازی فعالیت‌های تخصصی که مهمترین هدف این نشست است با یک تصمیم کارشناسانه از سوی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور به یک برنامه عملی تبدیل شود تا به جایگاه واقعی خود در ساخت و سازهای اصولی و برگرفته از همان معماری اسلامی و ایرانی دست یابیم.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 461 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:12