مقاله بررسی پتانسیل های تولید ملی در شهرستان گچساران وارائه بهترین راهکار مبنی بر افزایش تولید ملی

ساخت وبلاگ

استان کهگیلویه وبویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های کشور ایران است. مرکز آن شهر یاسوج است و با مساحتی حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمینی نسبتاً مرتفع و کوهستانی است.جمعیت کهگیلویه و بویراحمد برپایه سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ برابر با ۶۴۰،۰۰۰ نفر بوده که ۵۰درصد آن‌ها در شهرها سکونت دارند.

شهرستان گچساران

شهرستانگچساران در جنوب غربی استان کهگیلویه وبویراحمد قرار دارد.این شهرستان را به نامدوگنبدان نیز می شناسند.طبق گفته ها به دلیل وجود دوگنبد در اطراف شهر در گذشتهنام این شهر را دوگنبدان گذاشتند.این شهرستان با دارا بودن مخازن نفت یک سوم نفتکشور را تامین می نماید.گویش مردم گچساران زبان لری می باشد.زندگی این مردم باتوجه به ساختار ایلی در گذشته می باشد.طبق آخرین سرشماری، جمعیت این شهر حدودهشتاد وشش هزار نفر می باشد.این شهرستان با دارا بودن واحد های آموزش عالی درسالهای اخیر توانسته تعدادی زیادی از جوانان این مرز وبوم را از لحاظ علمی تربیتنماید.مرکز شهر به عنوان قلب شهر به شمار می آید.مراکز خرید،مطب پزشکان وبانک هاودفاتر شرکت ها و موسسات موجب اجتماع مردم در مرکز شهر می شود.

بررسیوضعیت شهرستان گچساران

 

در سالهایاخیر پروژه ای به نام زیرگذر گچساران توسط شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران دردست بررسی قرار گرفت وهم اکنون در حال احداث است.با احداث زیرگذر جهت رفع گرهترافیکی شهرستان شاهد پیشرفت و آبادانی شهرستان خواهیم بود.از سویی احداث پتروشیمیگچساران می تواند گام موثری در تولید ملی واشتغال جوانان این شهرستان بردارد.احداثسد هایی چون سد کوثر وچم شیر به نوبه خود در تولید برق منطقه مفید خواهد بود.گسترشراهها وچند بانده کردن آنها موجب رونق اقتصادی شهرستان گردیده است.

پتانسیلهای شهرستان

 

یکی ازپتانسیل های شهرستان گچساران داشتن معادن غنی از نفت و گاز می باشد.وجود این معادندر جای جای این شهرستان و تامین یک سوم نفت کشور باعث شده تا مسئولان به جراتگچساران را (بام نفتی ایران) بنامند.تامین خوراک پالایشگاهها ، پتروشیمی ها وجذب واشتغال عده ای از مردم بومی در صنعت نفت نیز از پتانسیل های این شهرستان می باشد.دیگرپتانسیل این شهرستان نزدیکی به بنادری چون دیلم وگناوه است.این بنادر عامل موثریدر مبادلات کالا ازداخل به خارج وبه العکس می باشند. داشتن زمین های زراعی حاصلخیزوآب مناسب در این شهرستان موجب رشد کشاورزی شده است،به طوری که هر ساله محصولاتاین شهرستان به استانهای همجوار صادر می شود.

با بهرهبرداری از سد کوثر آب شهرستانهای اطراف تامین شده واز طرفی تولید برق نیز افزایشمی یابد .همچنین با احداث سد چم شیر با اشتغال عده ای از مردم در این سدها موجبکاهش نرخ بیکاری در جامعه می شود.

 

راهکار هاجهت افزایش تولید ملی در شهرستان گچساران

 

1)احداثپالایشگاه نفت در گچساران

امامخمینی (ره) فرمودند: تحریم ها تحفه ای بودند که ما از آنها غافل بودیم(وصیت نامهامام (ره))

درشرایطکنونی که کشور عزیزمان در تحریم ها به سر می برد می توان به عنوان یک فرصت استثناییدر شهرستان گچساران اقدام به ایجاد پالایشگاه نمود.با ایجاد پالایشگاه می توانتولید بنزین درکشور را افزایش داد که نیاز ما را به وارد کردن بنزین از بین میبرد.با تولید این فرآورده نیاز استان های جنوبی تامین خواهد شد.به علاوه عده ای هماستخدام این پالایشگاه می شوند.

 

2)احداثشبکه راه آهن در گچساران

با ایجادراه آهن در گچساران و اتصال آن به شبکه ریلی کشور شاهد رونق مسافرت و مبادله کالاخواهیم بود.کاهش خطرات جانی ،راحتی مسافرت،هزینه کم تر از مزیت های شبکه ریلی میباشد.وبدین صورت گروهی به کار در راه آهن مشغول می شوند.

 

 

 

3)احداثبیمارستان برای بیماران سرطانی

با توجهبه وجود بیماری هایی چون سرطان ونبود مراکز تخصصی در شهرستان ومسافرت شهروندان جهتمداوا وبستری شدن در بیمارستان های استان های همجوار ،لازم است چنین بیمارستانیتاسیس گردد.با احداث این بیمارستان بیمارهایی از شهرهای همجوار هم می توانند ازاین خدمات بهره مند شوند.استخدام پزشک وپرستار در این بیمارستان بیکاری جامعهپزشکی را از بین می برد.

 

4)احداث کارخانهتولید سنگ های ساختمانی

شهرستانگچساران سرشار از معادن  سنگ میباشد.بسیاری از این سنگ ها در صنعت ساختمان کاربرد دارد.با احداث کارخانه تولیدسنگ می توان از مصالح بومی جهت ساختمان سازی استفاده نمود و از واردات سنگ ازشهرستان ها واستان های همجوار بی نیاز بود و سرمایه در استان گردش پیدا کرده وعدهای هم در این مجموعه مشغول به کار می شوند.

 

5)احداثکارخانجات تولید خودرو

کارخانجاتتولید خودروها معمولا در پایتخت هستند ولی با ایجاد آنها در گچساران علاوه بر جذبو به کار گیری نیروی انسانی ،می توان نیاز جنوب کشور را به خودرو تامین نمود.

 

6)ارتقا وایجاد مقاطع کارشناسی ارشدو دکتری در مراکز آموزش عالی شهرستان گچساران

با ایجادمقاطع بالاتر همه رشته های تحصیلی، مهاجرت دانشجویان از استان های همجوار افزایشمی یابد.همچنان که سطح علمی دانشجویان افزایش می یابد ،تولید ملی نیز افزایش مییابد وبدین ترتیب از نیروهای متخصص برای پیشرفت کشور می توان استفاده نمود.

 

7)برگزاریسمینارها،همایش های موفقیت وکار آفرینی در گچساران

با تشکیلسمینارها وجلسات متعدد و استفاده از کارشناسان کار آفرینی در این جلسات می تواننسبت به راهنمایی مردم گچساران در کسب وکار اقدام کد.

 

8)حمایتدولت از کار آفرینان در گچساران

بی شک اگردر کارها حمایت دولت نباشد آن کار پیشرفت چندانی نمی کند.از این رو با ید از هرکسیکه ایده ای جهت تولید دارد استقبال کرد.دادن تسهیلات با کارمزد کم  یا بدون کارمزد می تواند نوعی حمایت از کارآفرینان باشد.

 

9)به کارگیری متخصصین در ادارات و موسسات گچساران

استفادهاز افراد با سواد در ادارات شهرستان وقرار گیری هر کس در شغل متناسب با مدرکتحصیلی اش می تواند تولید ملی در گچساران را افزایش دهد.

 

10)آموزشنیروی انسانی ادارات گچساران

با آموزشهای جدید وجایگزینی خدمات الکترونیک به جای خدمات سنتی می توان تولید راافزایشداد.ادامه تحصیل کارکنان ادارات می تواند به پیشرفت آن ادارات کمک فراوانی نماید.

 

11)ایجادشبکه فاضلاب شهری و تصفیه خانه گچساران

بسیاری ازمناطق گچساران شبکه دفع بهداشتی فاضلاب شهری ندارند.طراحی و اجرای شبکه فاضلابشهری و تصفیه خانه

فاضلابموجب تمیز ماندن سفره های آب زیرزمینی می شود.

 

12)ایجادشهرک های جدید همراه با استانداردهای طرح تفضیلی

با ساختشهرک ها در مناطق مختلف شهرستان و ارائه کلیه خدمات مورد نیاز طبق طرح تفضیلی بهساکنین می توان پیشرفت قابل توجه ای در شهر نشینی وشهرسازی کرد.

 

13)استفادهاز کارشناسان

گاهیاوقات شیوه های سنتی وتجربی دیگر جوابگوی تولیدات ما نیست .بنابراین لازم است باافرادی که در زمینه مورد نظرمان کارشناس هستند،مشورت نماییم.

 

14)استفادهاز ماشین آلات وابزار های جدید به جای تجهیزات قدیمی

هر دستگاهیا ماشینی عمر مفیدی دارد.با نوسازی ماشین آلات ودستگاهها می توان تولید بیشتریداشت.به علاوه مصرف انرژی نیز کاهش می یابد.

 

15)ایجادزیرساخت ها برای استفاده از انرژی هسته ای در گچساران

منظور ازایجاد زیرساخت ها یعنی آماده نمودن ماشین آلات ،کارخانه ها وصنایع برای پذیرشکارکردن با انرژی هسته ای است.مانند:تولید دستگاهی که به جای برق یا سوخت هایفسیلی از انرژی هسته ای استفاده کند.با ایجاد زیرساخت ها در گچساران به دست نخبگانبومی می توان در توسعه وتولید ملی در این شهرستان گام مفیدی برداشت.

 

16)احداثفرودگاه بین المللی در گچساران

با احداثفرودگاه بین المللی در شهرستان،گچساران به جمع فرودگاه های کشور می پیوندد وبدینشکل ناوگان حمل ونقل دیگری در گچساران  بهوجود می آید.

 

17)استفادهاز انرژی هسته ای در کشاورزی و پزشکی

بااستفاده از انرژی هسته ای می توان محصولات کشاورزی سالم تری تولید نمود.همچنیندرمان بسیاری از بیماری ها توسط پزشکی هسته ای صورت می گیرد.

 

18)فرهنگسازی در میان مردم در خصوص تولید ملی

اطلاعرسانی وتوجیه مردم با استفاده کتاب وسی دی های آموزشی رایگان در مورد مسائل زندگیشهری به طور مداوم می تواند افکار را به سوی تولید ملی در شهرستان هدایت کند.

 

19)پیشقدم شدن مسئولین شهرستان

اگر درگچساران مسئولی خود پیش قدم در امر تولید بشوند وراههای تولید را به مردم بیاموزدمطمئنا مردم پس از او وارد عرصه تولید می شوند.

 

20)عدمپارتی بازی وقومی گرایی در گچساران

آفت بزرگیکه دامن این شهرستان را گرفته، پارتی بازی و قومی گرایی است،به طوری که اگر در اینشهر پارتی نداشته باشید،هیچ کاری نمی توانید انجام بدهید.با ریشه کن کردن پارتیبازی ونظارت عالیه دولت بر مسئولین سازمان ها وارگانها می توان در راه تولید ملیدر شهرستان گام بسیار موثری برداشت.

 

بهترینراهکار

بهترینراهکار حمایت دولت از بخش خصوصی وکارآفرینی وتوانمندی بومی می باشد.جلوگیری ازپارتی بازی  باعث پیشرفت شهرستان می شود.بااحداث کارخانجات وبرگزاری سمینار ها می توان گام موثری در تولید ملی در گچسارانبرداشت.

 

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 363 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 20:52