بررسی آزمایشگاهی رفتار پیچشی ساختمان آجری تقویت شده با پوشش بتن مسلح

ساخت وبلاگ

 منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

بررسی آزمایشگاهی رفتار پیچشی ساختمان آجری تقویت شده با پوشش بتن مسلح

عباسعلی تسنیمی- محمدعلی رضازاده- ,  پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389


ساختمان های مصالح بنایی از رایج ترین انواع ساختمان ها و در عین حال آسیب پذیرترین آنها در هنگام زلزله بشمار می رود، از این رو مقاوم سازی این قبیل ساختمان ها حائز اهمیت می باشد. یکی از روش¬های معمول مقاوم سازی این قبیل ساختمان ها در برابر زلزله، بدلیل قابلیت دسترسی و سهولت در اجرا استفاده از پوشش بتن مسلح می باشد. این پوشش بتنی در واقع از یک لایه نازک بتن یا ملات ماسه سیمان مسلح شده با شبکه فولادی ساخته شده است. رفتار ساختمان مقاوم شده با پوشش بتن مسلح وابسته به قطر و فاصله میلگردهای شبکه فولادی، مقاومت و ضخامت پوشش بتنی می باشد. تاکنون بررسی های آزمایشگاهی صورت گرفته بیشتر در مورد رفتار داخل صفحه دیوار و مودهای خرابی مرتبط بوده است و محققین کمتر به بررسی رفتار پیچشی ساختمان بنایی غیر مسلح و مودهای خرابی آن پرداخته¬اند. شایان ذکر است که رفتار پیچشی از آن جهت حائز اهمیت می باشد که لنگر پیچشی در سازه های بنایی می تواند بر اثر عدم انطباق واقعی و اتفاقی مراکز جرم و صلبیت در طبقات ساختمان و همچنین مؤلفه پیچشی زلزله بوجود آید. بر این اساس در این پژوهش آزمایشگاهی به منظور بررسی رفتار پیچشی ساختمان بنایی غیر مسلح، ابتدا یک ساختمان آجری غیر مسلح ساخته شده و تحت یک لنگر پیچشی یکنوا واقع شد و بعنوان نمونه مبنا قرار گرفت و در حالت بعد نمونه دیگری ساخته شده و دیوار خارجی آن توسط پوشش بتن مسلح تقویت گردید و اثر تقویت بر رفتار پیچشی ساختمان بنایی غیر مسلح، مورد مطالعه قرار گرفت و پارامترهای سختی، مقاومت، شکل پذیری و جذب انرژی ساختمان آجری مورد ارزیابی قرار گرفت


منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

چهره شهرهای شناور آینده

چنین ساختارهایی وزنی برابر 12 هزار تن خواهند داشت، انرژی آنها از از سوختهای دیزلی تامین شده و در هر واحد آن 270 نفر سکونت خواهند داشت. ایده اصلی این است که با اتصال دادن این ساختارها به یکدیگر کلان شهری شناور و مجهز برای سکونت میلیونها انسان به وجود بیاید. اما برای اجرای این طرح ها یک مشکل بزرگ وجود دارد. "تیل" امیدوار است بتواند این شهرها را خارج از حوزه قانونی ساحلی کشورهای موجود در جهان بنا کند.

شاید بتوان این طرح را برنامه ای آزادی خواهانه نامید اما تیل امیدوار است هر یک از این کلانشهرها را با انواع مختلف حکومتی مورد آزمایش قرار دهد. در برخی از موارد وی امیدوار به بنای شهرهای شناوری با بیشترین میزان رفاه و جنگ افزار است که در آن محدودیتهای سلاحی کمتر خواهد بود.

 شهرهای شناور

شناور شدن دموکراسی بر روی آب اقیانوسها

شهرهای شناور آزمایشی که در آنها ساختمانهای اداری نیز وجود خواهند داشت در اوایل سال آینده در فواصل طولانی از سواحل سن فرانسیسکو در آب رها خواهند شد. سرمایه گذارانی مانند تیل بر این باورند که چنین شهرهایی می توانند فرصت مناسبی را برای ایجاد احساسات بشردوستانه و ایجاد دموکراسی واقعی به وجود آورند، در حالی که منتقدان معتقدند اجرای چنین برنامه ای در واقع کابوسی لجستیکی و پیرامونی بوده و دور از هر نوع برنامه ریزی شهری قابل قبول است.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 215 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:13