افزایش زمان تناوب محاسبه شده ساختمان ها از روابط تجربی آیین نامه

ساخت وبلاگ

 منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

افزایش زمان تناوب محاسبه شده ساختمان ها از روابط تجربی آیین نامه

سعید پورزینلی- عادل کسایی- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389


در آیین¬نامه2800 در روش¬های تحلیل استاتیکی جهت محاسبه نیروی زلزله از زمان تناوب اصلی ساختمان استفاده می¬شود، در نتیجه در نظر گرفتن زمان تناوبی که به زمان تناوب اصلی ساختمان نزدیک باشد، برای محاسبه نیروی زلزله واقعی وارد بر ساختمان از اهمیت فراوانی برخوردار است. در همین راستا آیین نامه 2800 بسته به سیستم سازه¬ای بکار رفته در ساختمان روابط تجربی متفاوتی را براساس ارتفاع ساختمان ارائه کرده¬اند. اما پس از انجام تحلیل دینامیکی مشاهده می¬گردد که مقدار زمان تناوب بدست آمده از روابط تجربی با مقدار بدست آمده از تحلیل متفاوت می¬باشد.آیین نامه نیز ضوابطی را برای افزایش زمان تناوب بدست آمده از روابط تجربی ارائه کرده¬اند. اما نحوه و مقدار افزایش را در تمامی حالات یکسان در نظر گرفته¬اند، این پرسش مطرح می¬شود که آیا در ساختمان¬ها با سیستم¬های سازه¬ای و ارتفاع¬های مختلف، از ضرایب افزایشی متفاوت می¬توان استفاده نمود؟ درهمین راستا تعداد 100 ساختمان فلزی با سیستم های مقاوم جانبی خمشی، بادبندی و دوگانه و با ارتفاع سازه¬ای بین 2 تا 10 طبقه از میان ساختمان¬های موجود مورد بررسی قرار گرفته¬اند. پس از محاسبه زمان تناوب اصلی آنها با استفاده از تحلیل دینامیکی و مقایسه آن با زمان تناوب بدست آمده از روابط تجربی آیین نامه، ساختمان¬ها با در نظر گرفتن زمان¬تناوب اصلی بدست آمده از آیین¬نامه در محاسبه نیروی زلزله، تحلیل استاتیکی شده¬اند. سپس زمان تناوب تجربی افزایش یافته بر اساس ضوابط آیین¬نامه¬ای در محاسبه نیروی زلزله مورد استفاده قرار گرفته و تحلیل مجدد صورت گرفته است. در نهایت نیز تحلیل مجددی با در نظر گرفتن زمان تناوب حاصل از تحلیل دینامیکی در محاسبات ، انجام شده است. پس از بررسی نتایج ، مشاهده گردیدکه دو زمان تناوب آیین¬ نامه¬ای و تحلیلی در ساختمان¬های کوتاه به یکدیگر بسیار نزدیک می¬باشند، در حالیکه در ساختمان¬های بلند از یکدیگر فاصله دارند. در نتیجه نیروی زلزله محاسبه شده بر اساس زمان تناوب افزایش یافته آیین¬نامه¬ای در ساختمان¬های بلند بسیار محافظه کارانه بوده و افزایش ببیش¬تر از حد مجاز آیین¬نامه در این ساختمان¬ها مناسب می¬باشد. در پایان نیز توصیه¬ای برای افزایش زمان تناوب در ساختمان¬های مختلف ارائه شده است



منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

معماری اسلامی در کلن آلمان

مسجد جدید شهر کلن پیش از ساخت با اعتراضهای بسیاری درباره ارتفاع مناره ها ورو به رو شده بود و برخی شکل ظاهری این مسجد را به تسهیلات اتمی نسبت می دادند. زمانی که طرحهای این مسجد رونمایی شد برخی منتقدان آن را فرصتی برای مطرح کردن بحثهای بنیادین درباره جامعه اسلامی ترک تبار آلمان قلمداد کردند.

اکنون که شش سال از آن زمان می گذرد پل بوهم معمار این مسجد اظهار داشته است که طرح این مسجد خود اقدامی برای ادغام بوده است. وی اظهار داشت: این یکی از مهمترین ساختمانهایی است که تا کنون طراحی کرده ام. وی گفت: هدف اصلی از طراحی این ساختمان منتقل کردن حس عدم پنهان کاری نسبت به سایرین و دعوت از مردم جامعه است. شبستان اصلی این مسجد در معرض دید است و فضای مسجد به نوعی از تمام پیروان ادیان برای حضور یافتن در آن دعوت می کند.

 

مناره های این مسجد پیش از آغاز به کار ساخت در نوامبر 2009 به شدت مورد انتقاد مخالفان قرار گرفته بود، گروه های راست گرای کلن اظهار داشتند که این مناره ها بزرگتر از طرح اصلی ساخته شده و کلیسای جامع و مشهور این شهر را تهدید می کند. کلیسای جامع شهر کلن که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد یکی از شاخصه های شهر کلن به شمار می آید.

کلن در جنگ جهانی دوم به شدت بمباران شد و هرگز از نظر معماری به حالت سابق بازنگشت، اما مسجد مرکز کلن یکی از معدود ساختمانهای این شهر خواهد بود که دارای سبک خاص خود است و میراث معماری اسلامی را به نمایش گذاشته است. نوربرت نوسبام استاد تاریخ دانشگاه کلن از این مسجد با عنوان نقطه عطفی برای معماری دینی در آلمان یاد کرده است.

قرار است این مسجد اوایل سال 2012 افتتاح شود، طراحی داخلی این مسجد چندان زیاد نخواهد بود و نور طبیعی که آن هم از طریق پنجره ها می تابد بخش اعظم زیبایی داخلی مسجد را به عهده می گیرد. این مسجد همزمان با جامعه پیش می رود و مسلمانان بعدها درباره طراحی داخلی آن تصمیم گیری می کنند

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 508 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:13