اصلاح یک مدل الاستوپلاستیک دو سطحی باز با استفاده از کلاهک(Cap)

ساخت وبلاگ

 منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

اصلاح یک مدل الاستوپلاستیک دو سطحی باز با استفاده از کلاهک(Cap)

منوچهر لطیفی- هیثم حیدرزاده چوری- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه
در فلزات فرض بر اين است که در بارگذاري هيدرواستاتيکي رفتار مصالح صرفا الاستيک باقی می ماند. اما در مصالح دانه اي مانند خاک که نسبت تخلخل در آنها از اهميت زيادي بر خوردار است، با توجه به داده هاي آزمايشگاهي، ملاحظه مي شود که با افزايش بارگذاري همه جانبه، در تنش هاي بالا رفتار پلاستيکي شديد و تقريبا ناگهاني ایجاد می شود. تلاش بسيار براي توسعه معادلات رفتاري خاک¬ها در دهه¬هاي گذشته منجر به ارائه¬ مدل هاي بسيار متنوعي شده است. بيشتر مدل هاي محبوب و پر کاربرد در پیش بینی رفتار سیکلیک خاکها، مدل هاي بدون کلاهک (Cap) هستند. این مدلها در سطوح تنش هیدرواستاتیکی بالا قادر به نشان دادن رفتار واقعی پلاستیک خاکها نمی باشند. در این تحقیق یک مدل الاستوپلاستیک از خانواده مدلهای با سطح حدی (Bounding Surface) که داراي سطوح تسليم و حدی مخروطی باز می باشد و برای پیش بینی رفتار ماسه ها ارائه شده است انتخاب گردید. این مدل توانايي نشان دادن رفتار خميري ماسه را در تغيير شکل هاي برشي دارد. منتها زماني که تنش همه جانبه افزايش مي يابد نمي تواند رفتار پلاستیک نمونه هاي ماسه¬ای را نشان دهد. در تحقیق حاضر با معرفی الگوریتم مناسب برای کلاهک، فرمولاسیون مدل توسعه و اصلاح گردید. اين هدف با معرفي يک مکانيزم پلاستيسيته ثانويه و يک سطح تسليم ثانويه که سطوح تسليم و حدی اوليه (مخروط) را در طول محور هيدرواستاتيک مي بندد، بدست آمده است. در نهایت جهت ارزیابی اثر اصلاح مدل، با استفاده از آزمایشات انجام شده بر روی ماسه Toyoura ، پس از کالیبراسیون مدل، از مقایسه پیش بینی های مدل اصلی و اصلاح شده استفاده گردید. نتایج معرف توانایی و کارآیی مدل اصلاح شده در مقایسه با مدل اصلی بود



منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

چهره کلاس و مدرسه و تاثیر نور بر محیط و دانش آموز

شهناز پورناصری، دانشجوی دکتری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد: کیفیت نور یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر جسم و روان دانش‌آموز است. مدرسه کارآمد، دارای محیط‌های آموزشی ارزشمند به لحاظ کیفیات بصری است و ایجاد این کیفیات بصری از طریق طراحی مناسب امکان‌پذیر است.

وی افزود: هدف رساله‌ حاضر بررسی میزان و نحوه‌ تأثیر متغیرهای کالبدی پنجره جهت دستیابی به الگوی پنجره مطلوب از دیدگاه دانش‌آموزان است. در این مطالعه همبستگی که از نوع مدل‌یابی‌ - مدل‌یابی معادلات ساختاری- است، در نمونه‌ای متشکل از 2 هزار و 324 آزمودنی، پرسشنامه‌ محقق‌ساخته اجرا و با استفاده از مدل‌یابی روابط علی توسط تحلیل مسیر، اثرات مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای کالبدی پنجره از دیدگاه دانش‌آموزان بررسی شد.

پورناصری خاطرنشان کرد: جامعه آماری این پژوهش شامل دانش‌آموزان مدارس راهنمایی تهران است. از جامعه آماری فوق دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه و پسرانه مناطق 3، 11 و 18 تهران به صورت خوشه‌ای تصادفی چند مرحله‌ای به عنوان نمونه آماری، جهت پرکردن پرسشنامه در شانزده تیپ کلاس درس برای کنترل چهار متغیر جهت، میزان شفافیت، ارتفاع دست‌انداز و میزان سطح شیشه‌خور پنجره انتخاب شدند. پرسشنامه در چند مرحله تهیه، روایی و پایایی آن محاسبه شد. میزان پایایی پرسشنامه(0.825= a ) و روایی آن از طریق روایی محتوایی و روایی سازه به دست آمد.

وی تصریح کرد: روش آماری پژوهش حاضر، مدل‌یابی روابط علی توسط تحلیلِ مسیر است. مدل‌های به دست آمده و اطلاعات مندرج در جداول مربوط به آن نشانگر اهمیت پنج عامل «پنجره»، «وجود منظر و اثرات آن»، «خیرگی»، «کیفیت روشنایی» و «اثرات نامطلوب پنجره» است. در بین این عوامل، عاملِ «پنجره» متغیر مستقل، عامل «اثرات نامطلوب پنجره» متغیر وابسته و دیگر عوامل جزو متغیرهای میانجی شناسایی شدند.

پورناصری گفت: علاوه بر این، بررسی فرضیه‌ها با در نظر گرفتن متغیرهای کنترل شده نشان داد که این متغیرها یعنی جهت پنجره، درصد سطح شیشه‌خور، ارتفاع دست‌انداز و میزان شفافیت پنجره بر میزان و نحوه‌ تأثیر عوامل ذکر شده در کلاس‌های مدارس راهنمایی تهران مؤثرند.

وی افزود: در پژوهش حاضر، مدل‌یابی صورت گرفته است(در سطح 99 درصد معنی‌داری) و نتایج را می‌توان به تمام جامعه‌ آماری یعنی مدارس راهنمایی تهران تعمیم داد. چهار متغیر کالبدی پنجره کنترل و به بررسی نقش تک تک آنها در میزان تأثیر عوامل بر یکدیگر پرداخته شد. همچنین تکنیک‌های تأثیر عوامل موجود در مدل‌ها بر یکدیگر به دست آمد.

پورناصری در ادامه خاطرنشان کرد: عامل «پنجره» از طریق چند تکنیک می‌تواند از اثرات نامطلوب بر دانش‌آموزان باشد. یافته‌های پژوهش حاضر حاکی از آن است که عامل «پنجره» به عنوان متغیر مستقل با میانجیگری عوامل «منظر» و «خیرگی»، با میانجیگری عوامل «منظر» و «کیفیت روشنایی»، و با میانجیگری عوامل «منظر»، «خیرگی» و «کیفیت روشنایی»، دارای «اثرات نامطلوب» بر دانش‌آموزان مدارس راهنمایی تهران است.

شهناز پورناصری، دانشجوی دوره دکتری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران از رساله خود با عنوان «مدل‌یابی تأثیر متغیرهای کالبدی پنجره جهت دستیابی به الگوی پنجره مطلوب کلاس از دیدگاه دانش‌آموزان مدارس راهنمایی تهران» به راهنمایی دکتر سیدمجید مفیدی شمیرانی و دکتر غلامحسین معماریان چهاردهم تیرماه امسال دفاع کرده است

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 439 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:13