استفاده از روش بلوک لغزشی نیومارک در محاسبه دقیقتر ضریب شتاب افقی سد های خاکی

ساخت وبلاگ

 منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

استفاده از روش بلوک لغزشی نیومارک در محاسبه دقیقتر ضریب شتاب افقی سد های خاکی

سعید عابدینی- علی قنبری- محمد داودی- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه

یکی از گام های مهم در تحلیل سدهای خاکی تحلیل شبه استاتیکی می باشد. در روش تحلیل شبه استاتیکی، بررسی پایداری سد در مقابل بارگذاری زلزله به روش استاتیکی و با معادل سازی نیروی زلزله با یک نیروی ثابت افقی، انجام شده و ضریب اطمینان پایداری گوه های مستعد لغزش در برابر زلزله محاسبه می شود. محققین پیشین و همچنین آیین نامه های طراحی سدهای خاکی جهت انتخاب ضریب شتاب افقی غالبا بدون در نظر گرفتن وضعیت لرزه خیزی ساختگاه و مشخصات دینامیکی سد، روش هایی را پیشنهاد نموده اند. در این مقاله جهت رفع نواقص روشهای موجود، روشی مناسب برای برآورد ضریب شتاب افقی معرفی و از معیار تغییر مکان به عنوان عاملی تاثیر گذار در کنار معیار ضریب اطمینان جهت طراحی شبه استاتیکی سدهای خاکی استفاده شده است. در این تحقیق به عنوان مطالعه موردی، سد مسجد سلیمان جهت انجام انواع تحلیل های مختلف انتخاب گردیده و از نرم افزار اجزا محدود plaxis جهت مدل سازی مساله استفاده شده است. بدین منظور پس از انجام تحلیل های استاتیکی، شبه استاتیکی و دینامیکی، ضریب اطمینان دینامیکی و شبه استاتیکی گوه مستعد لغزشی محاسبه گردید وتغییر مکان ماندگار گوه مستعد لغزش با استفاده از روش نیومارک محاسبه شد. سپس با استفاده از ضرایب اطمینان محاسبه شده در مراحل قبل، ضریب شتاب افقی ثابت و متغییر در ارتفاع در تراز های مختلف آب مخزن محاسبه گردید. در نهایت محدوده ضریب شتاب افقی متغییر در ارتفاع بدست آمده برای سد مسجد سلیمان با معیارهای ارائه شده توسط محققین و آیین نامه های دیگر مقایسه شد وتاثیر لحاظ کردن انعطاف پذیری بدنه سد با توجه به ترازهای مختلف آب مخزن بر روی ضریب شتاب افقی زلزله آشکار گردید.



منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا


بافت فرسوده معضل معماری شهری است


حجت‌الله تاج‌محمدی نایب رییس شورای عالی استان‌ها نیز در سخنانی گفت: بافت فرسوده معضل معماری شهری است و حل آن باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. وی اظهار داشت: یکی از راه‌های حل معضل بافت‌های فرسوده، توجه به علت پیدایش این بافت‌هاست و تا زمانی که به این مساله توجه نشود که بافت‌های فرسوده چگونه و چرا به وجود آمده‌اند، مشکلات این بافت‌ها رفع نمی‌شود. وی با بیان اینکه اکنون دغدغه اصلی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور بافت فرسوده است چرا که در بافت فرسوده شرف انسان‌ها به خطر افتاده است، افزود: از نظر مهندسی بافت‌های فرسوده دارای سازه‌هایی با استحکام ناکافی هستند که ‌باید با برنامه‌ریزی‌های اساسی این گونه بناها از بین بروند تا خطرات ناشی از حوادث غیرمترقبه ساکنان این گونه منازل را تهدید نکند.

وی با تاکید بر احیای بافت فرسوده در شهرسازی کلانشهرهای کشور افزود: بحث نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده در کشور نیازمند همت مسوولان و مشارکت مردم است چرا که بدون مشارکت مردم تحقق این امر امکان پذیر نخواهد بود، لذا بحث اطلاع‌رسانی و جلب و جذب مشارکت‌های مردمی در این مورد به عنوان یک سیاست و هدف باید مدنظر مسووان ذیربط قرار داشته باشد.

تاج‌محمدی گفت: در بررسی بافت‌های فرسوده باید به مسائل فرهنگی توجه ویژه‌ای شود و دخالت‌هایی که مسوولان در این بافت‌ها انجام می‌دهند و موجب رکود بافت‌های فرسوده می‌شوند، مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین وجود بافت‌های فرسوده می‌تواند در مواقع حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله خطرات بسیاری را برای شهروندان ایجاد کند و جان بسیاری از شهروندان را تهدید می‌کند. نایب رییس شورای عالی استان‌ها افزود: اختصاص و جذب اعتبارات می‌تواند یکی از مهمترین مسائل مهم در جهت حل معضل بافت‌های فرسوده باشد.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 237 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:13