استفاده از اسپلاینها در مدلسازی و تحلیل مسایل تنش/كرنش مسطح

ساخت وبلاگ

 منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

استفاده از اسپلاینها در مدلسازی و تحلیل مسایل تنش/كرنش مسطح

بهروز حسنی- ناصر ظریف مقدم- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389

روزه استفاده از روش اجزاي محدود در تحليل سازه‌هاي پيچيده و مكانيك محاسباتي به امري معمول تبديل شده است. شايد بتوان گفت كه توسعه اين روش در سالهاي گذشته و وجود نرم افزارهاي متعدد تجاري سبب كاربرد وسيع اين روش در علوم مختلف از جمله درعلوم سازه و مكانيك شده است. اما بايد دانست مزايايي مهم مانند سيستماتيك بودن روش در يافتن توابع تقريب زننده، مدلسازي شكلهاي پيچيده، قابليت تبديل به الگوريتمها و كدهاي كامپيوتري و پيشرفت سريع كامپيوترها، از علل فراگير شدن استفاده از اين روش مي‌باشد. اما روش اجزاي محدود داراي معايبي نيز مي‌باشد. مثلا با اينكه اين روش توانايي مدلسازي اشكال پيچيده را دارا مي‌باشد ولي براي بالا رفتن دقت لازم است كه تعداد و يا مرتبه المانها افزايش يابد كه خود سبب بزرگ شدن دستگاه معادلات حاكم شده و گاه حل مسايل ناممكن و يا بسيار سخت مي‌شود. توليد شبكه اجزاي محدود نيز از اشكالات ديگر روش مذكور است كه تاكنون وقت زيادي را از محققين براي توليد روشهاي پايدار و كارامد توليد شبكه گرفته است. همچنين به طور ميانگين براي حل يك مساله اجزاي محدود حدود 80 درصد زمان حل مساله صرف توليد شبكه اجزاي محدود مي‌شود. اشكالات ديگري نيز در روش اجزاي محدود وجود دارد كه در متن مقاله بيان شده است.روش ايزوژئومتريك در سال 2005 براي اولين بار توسط هيوز و همكارانش معرفي شد كه مبناي آن بر اساس استفاده از اسپلاينها و NURBS در مدلسازي هندسه مساله مي‌باشد. سپس از پارامترهاي تعريف كننده هندسه استفاده و مي‌توان مساله را تحليل نمود. اين روش علاوه بر داشتن مزاياي روش اجزاي محدود، برخي از معايب آن را نيز مرتفع نموده است. عدم نياز به شبكه بندي و توليد شكل دقيق مساله با استفاده از اسپلاينها و مدلسازي دقيقتر شرايط تكيه گاهي از جمله مزاياي روش ايزوژئومتريك است. در اين پژوهش فرمولبندي حاكم بر مسايل تنش/كرنش مسطح با استفاده از روش ايزوژئومتريك بدست آمده و با ارايه مسايلي توانايي آن در مدلسازي و حل مسايل، نشان داده شده است


منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

شهرداری‌ها برای اجرای پروژه نباید منتظر نظر و رای سازمان‌های دیگر باشند

جواد بهادری دبیر شهرسازی و معماری کلان‌شهرها نیز در این نشست اظهار کرد: حضور 50 درصد جمعیت شهرنشین در کلان‌شهرها، مسائل محلی و فرا محلی فراوانی را برای مسوولان ایجاد کرده است. وی اظهار داشت: کلان‌شهرها به علت افزایش جمعیت دارای بار مسوولیت زیادی هستند که علاوه بر مسائل محلی به مسائل فرامحلی نیز باید توجه ویژه‌ای داشته باشند. وی افزود: حاشیه نشینی جزئی از مسائل فرامحلی است که به کلان‌شهرها تحمیل شده و مدیریت شهری با اختیارات و اعتبارات محدود باید پاسخگوی این جمعیت نیز باشد. وی بیان کرد: در کلان‌شهرها ظرفیت‌های فنی و تخصصی زیادی وجود دارد که در امر تصمیم‌سازی بسیار موثر بوده و به حل مسائل شهری کمک می‌کند.

دبیر شهرسازی و معماری کلان‌شهرها ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری‌ها متولی اصلی شهرسازی هستند شایسته نیست که برای اجرای پروژه‌های خود منتظر نظر و رای سازمان‌های دیگر باشند. وی اظهار داشت: برای رفع این مشکل نحوه تعامل معاونت شهرسازی با سایر معاونت‌ها جهت جلوگیری از موازی کاری بسیار ضروری است و ضرورت ایجاد یک مرکز در شهرداری برای هماهنگی برنامه سایر دستگاه‌ها به شدت احساس می‌شود. به عنوان مثال بحث تقاطع همسطح یک بحث ترافیکی است که می‌تواند باعث بروز تاثیرات مخربی بر روی بافت اجتماعی شود و یا ممکن است بر روی شرایط اقتصادی تاثیرگذار باشد.

دبیر شهرسازی و معماری کلان‌شهرها گفت: بنابراین ضرورت دارد جایگاهی به عنوان هماهنگ کننده فعالیت‌های دستگاه‌های ذیربط ایجاد و برنامه‌های کلان‌شهرها در یک مکان ساماندهی شود، تا از اتلاف وقت جلوگیری شود.

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 308 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 0:13