ارزیابی مقاومت مخلوط خاک رس اصلاح شده با آهک و الیاف نخ تایر

ساخت وبلاگ

منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

ارزیابی مقاومت مخلوط خاک رس اصلاح شده با آهک و الیاف نخ تایر

محمد جعفری- مهدی اثنی عشری- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389

خاک يكي از مصالح ساختمانی است که ضعف در مقاومت برشی آن باعث شده همواره بشر در پی یافتن روش¬های اصلاحی با در نظرگیری ملاحظات اقتصادی، اجرایی، ایمنی، حفظ محیط زیست و ... باشد. در این میان تثبیت، تسلیح و تراکم، از روش¬های اصلاحی است که می¬تواند مشخصه¬های مکانیکی خاک را از جنبه¬های مختلف بهبود بخشد. تثبیت خاک با آهک از روش¬های شناخته شده¬ای است که کارایی و مقاومت خاک را افزایش می¬دهد. با این حال افزایش آهک موجب سختی بالا و رفتار شکننده در خاک می¬گردد که وجود الیاف می¬تواند در تقویت خاک تثبیت شده و شکل¬پذیری بیشتر آن قبل از گسیختگی مؤثر باشد. در مورد اخیر مطالعات چندانی صورت نگرفته است. در این پژوهش اثر اصلاح خاک با درصد¬های مختلف آهک و الیاف نخ تایر با کمک آزمایش نسبت باربری کالیفرنیا (CBR) بررسی شده است. خاک مورد استفاده رس کائولینیت می¬باشد.عنصر تسلیح، الیاف حاصل از ضایعات نخ تایر از جنس پلی¬پروپیلن است. استفاده از این ضایعات علاوه بر مزایایی چون افزایش مقاومت کششی خاک، مشکلات زیست محیطی حاصل از دفع آن¬ها را مرتفع می¬کند.در اين مطالعه آزمايش هايي بر روي مخلوط خاک و آهک، خاک و الیاف، و خاک و آهک و الیاف انجام شد. نمونه¬ها با ترکیب¬های مختلف آهك با نسبت وزنی 0 تا 8 درصد و همچنین الیاف با نسبت وزنی 0 تا 5/1 درصد ساخته شد. به منظوربررسی تاثیر مدت زمان عمل¬آوری زمان¬های 7، 14 و 28 روز برای انجام آزمایش¬ها انتخاب شد. برای هر ترکیب، حداکثر وزن مخصوص خشک و رطوبت بهینه از آزمایش تراکم استاندارد بدست آمد و نمونه سازی بر اساس آن انجام گرفت. افزودن الیاف، وزن مخصوص خشک خاک و رطوبت بهینه راکاهش می¬دهد. بر اساس نتایج حاصل، به طور كلي با افزايش درصد آهك و الياف عدد CBR نمونه¬ها افزايش مي¬يابد. اما اين افزايش متاثر از زمان نگهداري نمونه¬هاست. به طوري كه در روز¬هاي اوليه عمل¬آوري، نمونه¬هاي حاوي 4 درصد آهك با هر درصد اليافي، عدد بالا¬تري نسبت به نمونه¬هاي 8 درصد آهك با همان درصد الياف نشان مي¬دهد كه اين روند با افزايش سن معكوس مي¬شود.کلمات کلیدی : تثبیت خاک، تسلیح، آهک، الیاف نخ تایر


منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

معماری اسلامی و توسعه پایداری در شهرها

علی بروغنی اظهار داشت: توسعه پایداری در شهرها که در جهان مطرح است حرکت خوبی به شمار می‌رود ولی کافی نیست و محور توسعه شهرها از دیدگاه اسلام، توسعه فرهنگی است. وی با اشاره به نظرات رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: طبق نظر امام خمینی(ره)، جامعیت مفهوم توسعه به نحوی است که تمام ابعاد وجودی انسان را در بر گیرد که بر این اساس هر نوع توسعه‌ای بایستی در راستای تعالی و تربیت انسان‌ها باشد.

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اندیشه راهبردی مقام معظم رهبری در خصوص تبیین الگوی اسلامی ایرانی اظهار داشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همواره اولویت قرار دادن مسائل زیست محیطی و حفظ منابع طبیعی در برنامه‌ریزی‌ها در جهت رسیدن به الگوی ایرانی اسلامی مورد تاکید قرار داده‌اند، از این رو ما نیز در معماری شهرها باید توجه ویژه‌ای به معماری ایرانی اسلامی داشته باشیم.

بروغنی با تاکید بر اجرایی شدن الگوی پیشرفت ایران – اسلامی در معماری شهری خاطرنشان کرد: ناموفق بودن تئوری توسعه در حل مشکلات شهری، تفاوت دیدگاه اسلام و غرب به انسان، ضروری بودن توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی شهرها از نتایج این الگوی پیشرفت ایران اسلامی است.

وی با بیان اینکه پیروی از الگوی توسعه شهری از الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی ضروری است، ادامه داد: توسعه شهری نیازمند یک رویکرد منظم و همه جانبه است که باید توسط تمام بخش‌های دولتی، صنایع و جامعه اعمال شود و دولت‌ها نیز موظف به سرمایه‌گذاری برای کاهش شکاف کیفیت شهری هستند

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 427 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 1:42