ارزیابی مراحل گیرش و تعیین مقاومت بتن در سنین اولیه با استفاده از روش التراسونیک

ساخت وبلاگ

منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

ارزیابی مراحل گیرش و تعیین مقاومت بتن در سنین اولیه با استفاده از روش التراسونیک

رحمت مدندوست- سیده فاطمه شهابی- رضا قویدل- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389

گیرش و سخت شدن يكي از جنبه های بسیار مهم بتن تازه در کارهای سازه ای است که بر خواص بتن در دراز مدت تاثير می گذارد. دانش بتن تازه هم از لحاظ فنی و هم از جنبه های اقتصادی بسيار حائز اهمیت است. از آنجایی که گیرش، سخت شدن و کسب مقاومت در بتن یک پروسه تدریجی است، توصیف این مراحل نیاز به ارزیابی پیوسته از ساختار میکروسکوپی دارد. از طرفي در اجراي سازه های بتن آرمه لازم است که مقاومت بتن درکوتاه مدت تخمین زده شود تا با توجه به شرایط بدست آمده، درصورت نیاز بتوان با تغییرات لازم به موقع عمل نمود. به كار گيري روش سرعت امواج التراسونیک كه يكي از مهمترين روشهاي غير مخرب در ارزيابي بتن مي باشد مي تواند در اين زمينه بسیار مفید واقع شود، چراكه با استفاده از این روش، امکان تعیین زمان گیرش و ارزیابی مقاومت فشاری وجود دارد. در این مطالعه، اندازه گیری سرعت امواج التراسونیک در طی مراحل گيرش و سخت شدن انجام شد. همچنین به منظور برقراري ارنباط بين نتايج مراحل گيرش و سخت شدن نمونه هاي ساخته شده با نسبتهاي مختلف آب به سيمان در سنین 1، 3، 5 و 7 روز تحت آزمایش التراسونیک و مقاومت فشاری قرار گرفتند. رابطه بین سرعت امواج و نسبت آب به سيمان و سن بتن در مرحله گيرش و نيز رابطه بین سرعت امواج و نسبت آب به سيمان و مقاومت فشاری در مرحله سخت شدن در سنین اولیه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان می دهد که منحنی سرعت-زمان در طی سخت شدن به شکل s بوده و نقطه عطف منحنی مطابق با زمان گیرش اولیه است. هم چنين به نظر میرسد بیشترین روند کسب مقاومت در سنین 3 و5 روز اتفاق می افتد


منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

طراحی معماری اسلامی و طراحی معماری اسلامی یک الگو

علی احمدی افزود: معماری اسلامی و ایرانی به عنوان یک الگو در دنیا مطرح است اما متاسفانه به دلیل بد سلیقگی‌های قانونی این معماری هویت اصلی خود را در شهرسازی از دست داده است. وی ادامه داد: در ساخت و سازهای کنونی نه اثری از معماری ایرانی و اسلامی است و نه معماری مدرن و این امر فضا و منظر شهری را با دگرگونی‌های فراوان به فضایی غیرمتعارف برای شهروندان تبدیل کرده است.

احمدی با اشاره به برگزاری نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور اظهار کرد: زیرساخت‌های کلانشهرهای کشور با استانداردها فاصله زیادی دارد و این امر اهمیت این نشست را به لحاظ ایجاد یک وحدت رویه در ساخت و سازهای کنونی کشور بیش از بیش نشان می‌دهد.

عضو گروه مشاوران معماران ایران افزود: امیدوارم یکپارچه‌سازی فعالیت‌های تخصصی که مهمترین هدف این نشست است با یک تصمیم کارشناسانه از سوی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور به یک برنامه عملی تبدیل شود تا به جایگاه واقعی خود در ساخت و سازهای اصولی و برگرفته از همان معماری اسلامی و ایرانی دست یابیم.

وی در خصوص جایگاه شهرسازی و معماری شهر مشهد نسبت به سایر کلانشهرهای کشور نیز گفت: اصولا در کشور ما به شهرسازی و معماری اهمیتی داده نشده است و این مطلب در خصوص شهر مشهد نیز صدق می‌کند زیرا تفاوتی بین شهر مشهد با سایر شهرهای کشور دیده نمی‌شود.

احمدی در پایان گفت: مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران باید الگوهای معنویت را در ساخت و سازهای خود پیاده کند و این الگو می‌تواند همان معماری ایرانی و اسلامی مورد نظر باشد

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 441 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 1:42