ارزیابی مجدد انتخاب جانمایی محور سد انحرافی دز

ساخت وبلاگ

منبع : بانک مقالات همایش های دانشگاه فردوسی مشهد

ارزیابی مجدد انتخاب جانمایی محور سد انحرافی دز

عادل دحیماوی- محمود مشعل- هادی اهوازیان- , پنجمین کنگره ملی عمران, 14-16 اردیبهشت ماه 1389


شناخت سيستم رودخانه از نظر شکل و فرم کلي، ابعاد و هندسه هيدروليکي، راستا، پروفيل طولي، روند و مکانيزم تغييرات آن را علم مرفولوژيکي رودخانه مي گويند. بررسي مرفولوژيکي براي درک شرايط کنوني و پتانسيل تغييرات احتمالي رودخانه در اثر تغييرات طبيعي و يا اجراي طرح هاي مهندسي رودخانه از جمله سازه هاي انحراف آب و آبگيري از رودخانه، اجتناب ناپذير مي باشد.سد انحرافی دز در سال 1345 بر روی رودخانه دز درجنوب شهرستان دزفول احداث گردید این سد دارای دو آبگیر غربی و شرقی به ترتیب به ظرفیت 157 و 92 (m3/s) می باشد که از طریق آنها بخش اعظم اراضی شبکه آبیاری و زهکشی دز آبیاری می شود. طی سالیان متمادی بهره برداری، در دریاچه بالادست سد جزایر رسوبی پدید آمده و به مرور زمان بهم پیوسته شده و باعث تشکیل رودخانه ای شریانی در بالادست سد شده است. بر این اساس جهت بررسی علل بروز مشکلات فوق، الگوی جریان و رسوب برای دبی های مختلف در شرایط پیش از تشکیل جزیره در بازه ای به طول تقریبی 1400 متر بالادست سد انحرافی بوسیله مدل عددی SSIIM و با استفاده از اطلاعات حاصل از ایستگاه هیدرومتری دزفول شبیه سازی گردید. بررسی نتایج حاصل از شبیه سازی الگوی جریان و رسوب شامل مولفه های سرعت, انرژی جنبشی جریان متلاطم، عدد فرود و همچنین نفوذ جبهه غلظت بیانگر عدم تقارن پارامترهای مذکور در رودخانه و وجود پتانسیل ایجاد رودخانه ای شریانی در سال های اولیه بهره برداری از سد و اشكال در انتخاب جانمايي محور سد می باشد


منبع : شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

معماری اسلامی و توسعه شهری در تمدن ایران

بروغنی اظهار داشت: توسعه پایداری در شهرها که در جهان مطرح است حرکت خوبی به شمار می‌رود ولی کافی نیست و محور توسعه شهرها از دیدگاه اسلام، توسعه فرهنگی است. وی با اشاره به نظرات رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: طبق نظر امام خمینی(ره)، جامعیت مفهوم توسعه به نحوی است که تمام ابعاد وجودی انسان را در بر گیرد که بر این اساس هر نوع توسعه‌ای بایستی در راستای تعالی و تربیت انسان‌ها باشد.

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اندیشه راهبردی مقام معظم رهبری در خصوص تبیین الگوی اسلامی ایرانی اظهار داشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همواره اولویت قرار دادن مسائل زیست محیطی و حفظ منابع طبیعی در برنامه‌ریزی‌ها در جهت رسیدن به الگوی ایرانی اسلامی مورد تاکید قرار داده‌اند، از این رو ما نیز در معماری شهرها باید توجه ویژه‌ای به معماری ایرانی اسلامی داشته باشیم.

بروغنی با تاکید بر اجرایی شدن الگوی پیشرفت ایران – اسلامی در معماری شهری خاطرنشان کرد: ناموفق بودن تئوری توسعه در حل مشکلات شهری، تفاوت دیدگاه اسلام و غرب به انسان، ضروری بودن توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی شهرها از نتایج این الگوی پیشرفت ایران اسلامی است.

وی با بیان اینکه پیروی از الگوی توسعه شهری از الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی ضروری است، ادامه داد: توسعه شهری نیازمند یک رویکرد منظم و همه جانبه است که باید توسط تمام بخش‌های دولتی، صنایع و جامعه اعمال شود و دولت‌ها نیز موظف به سرمایه‌گذاری برای کاهش شکاف کیفیت شهری هستند

......
ما را در سایت ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gatch بازدید : 267 تاريخ : شنبه 23 دی 1391 ساعت: 1:42